De Alliantie projectmanagement Verduurzaming

Woningcorporatie de Alliantie investeert de komende jaren flink in energiebesparende maatregelen. En de ambities zijn hoog: In 2050 moet de complete woningvoorraad (53.000) energieneutraal zijn. Voor deze megaklus krijgt de Alliantie sinds begin dit jaar via HERO Bouwmanagement ondersteuning van procesmanager Roland de Jong.

Het team Verduurzamen en Verbeteren is verantwoordelijk voor het verbeteren van de (energetische) kwaliteit van bestaande woningen. Zonnepanelen is een van de energiebesparende voorzieningen die de Alliantie inzet. In veel complexen brengen we daarnaast dubbel glas aan en voorzien we woningen van vloer-, dak- en gevelisolatie. Waar nodig vervangen we de mechanische ventilatie en de cv-ketel. Dat doen we met samenwerkingspartners.

Kenmerken:
Opdracht: Begeleiding van Verduurzamings- en Verbeter projecten tevens het in stand houden van de technische, energetische en functionele kwaliteit van het Vastgoed.
Realisatieperiode: 2 jaar
Aantal VHE’s: ca. 1.000 wooneenheden
Energetische verbetering: energie-indexverhoging naar label A, A+, Gasloos, CO2 neutraal
Uitdaging: een energielabelverbetering met investeringen op het gebied van onderhoud, energetische verbetering, comfortverbetering en modernisering, binnen de gewenste financiële kaders.

Testimonial

De Alliantie projectmanagement Verduurzaming

Lisette Langerwerf, Teamleider verduurzamen en verbeteren bij de Alliantie: “Samen met Roland de Jong maken we mooie slagen voorwaarts”

De juiste match is sleutel tot succes. Lisette vertelt dat de samenwerking met ketenpartners zorgt voor continuïteit in het verbeteren van het kwaliteitsniveau van woningen. “Ik vind dat we dat ook verplicht zijn aan onze huurders. Wij moeten ervoor zorgen dat het vastgoed kwalitatief goed is en blijft, ook als het een periode economisch wat minder gaat.” De partners waar de Alliantie een samenwerking mee aangaat, worden zorgvuldig geselecteerd. Lisette licht toe: “Een langdurige samenwerking vraagt om een open houding van alle partners. Je moet goed kunnen luisteren naar elkaar en onderbuikgevoelens benoemen en bespreken. De juiste match is zo belangrijk als je samen voor opgaven staat van deze omvang. Onze procesmanagers worden hierop geselecteerd en daar hebben we naar gevraagd. En daar hebben ze goed naar geluisterd”. Samen met Roland de Jong maken we mooie slagen voorwaarts bij het verduurzamen van ons bezit.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

In een vrijblijvend oriënterend gesprek zetten wij graag uiteen op welke wijze wij u het beste kunnen bedienen. Graag maken wij persoonlijk kennis met u!

Berg en Dalseweg 127 6522 BE Nijmegen

Herman: 06 12 60 34 02 Roland: 06 48 40 01 82

info@herobouwmanagement.nl